Engineering

 

Door de combinatie van kennis en ervaring van onze eigen engineers zijn we in staat in samenspraak met de klant duurzame machines, systemen en installaties te bedenken en te ontwikkelen. We beschikken over krachtige 3D CAD systemen waarmee van ontwerpschetsen tot in het kleinste detail kunnen uitwerken. Dit vormt de basis voor de realisatie van onze klantspecifieke producten.

 

3D-tekenen

Werkvoorbereiding

Lay-outs

Flow-simulaties

Berekeningen

 

 

3D-tekenen

 opvoerschroef

Met behulp van onze 3D CAD systemen zijn wij in staat elk ontwerp tot in detail uit te werken.

Met het ruimtelijk inzicht dat verkregen wordt door onze 3D modellen, kunnen wij onze ontwerpen vele malen sneller overbrengen op klanten en opdrachtgevers. Hierdoor worden productwijzigingen  in de engineeringsfase al doorgevoerd, wat kosten bespaard.

 

 Baltes afb werktek2         

 

    

Werkvoorbereiding

 

Onze engineeringsafdeling verzorgt de werkvoorbereiding voor onze werkplaats.

 

 

 

 

 

Lay-outs

  Project 4

Naast machinebouw behoort ook het (her)indelen van productielijnen en het bouwen van complete installaties tot het vakgebied van ons bedrijf.

Wanneer er wegens het herindelen van een productieruimte inzicht verkregen dient te worden in de bestaande productielijnen, is machinefabriek Baltes in staat om de bestaande productielijn / fabrieksruimte in te meten en deze gegevens te verwerken in een lay-out tekening. Dit kan variëren van een eenvoudig blokkenschema met de machinecontouren tot een gedetailleerde fabriekslay-out. Hierin is de klant leidinggevend.

 

Daarbij wordt altijd onderzocht waarmee het hoogst haalbare vloerrendement kan worden behaald. Een goede indeling leidt immers tot betere resultaten!

 

 flowsimulation BALTES

Flow-simulaties

Aansluitend bij onze engineeringsactiviteiten zijn wij ook in staat om stromingssimulaties te maken voor vloeistoffen en gassen. Tevens kan hiermee inzicht worden verkregen in optredende krachten en warmteoverdrachtsproblemen. Toepassingsvoorbeelden zijn:

  • Pompen, kleppen, leidingen en filters
  • Bakovens
  • Ventilatoren 
  • Mixen van vloeistoffen
  • Mixen van gassen
  • Hydrodynamica
  • Aerodynamica

 

Berekeningen

  Baltes afb sterkte

Met behulp van onze 3D CAD systemen zijn wij in staat elk ontwerp tot in detail uit te werken.

Onze goed opgeleide constructeurs maken ook bij het uitvoeren van sterkteberekeningen gebruik van ons CAD-systeem. In opdracht van de klant zijn zij in staat om een berekeningsrapport op te stellen.